Индустриална и битова климатизация

Download Presentation

(right click to save)

Глоубъл Дейта ООД предлага система за мониторинг и управление на индустриална и битова климатизация, чрез която се постига най-високо ниво на енергийна ефективност. Чрез използването на подобни решения резултат е спестяване около 30-40% от консумираната електроенергия.

Част от аспекта е мениджмънт на радиатори, конвектори, бойлери, климатици и термопомпи. Основен подход е използването на високоефективни и алтернативни инсталации/например термопомпи, слънчеви батерии, фотоволтаични панели/ и обединяването им в централизирана система на управлениe и контрол. Системата се интегрира успешно както в новостроящи се сгради, така и във вече изградени инсталации. Начините на комуникация са два – безжично посредством инфрачервен контрол и жично/чрез протокол за комуникация по RS485, RS232/. По този начин желаните настройки на климатичните системи стават достъпни в реално време през основния софтуер за автоматизация GD2010ASC или дистанционно през Интернет/чрез web базирано приложение/.

Системата G-comfort представлява цялостно иновативно решение за климатизация и нейното управление. Основен компонент, чрез който се постига енергийна ефективност от най-високо ниво, е термопомпа "въздух-вода". Тя преобразува неограничения енергиен ресурс на околния въздух в термоенергия.

Термопомпите използват безплатната природна термоенергия, като я извличат и преобразуват в полезна енергия за отопление или охлаждане. Това става като се извличат калории от въздуха и се предават чрез топлообменник на водата, като по този начин се отопляват и охлаждат битови и индустриални помещения. "Ефективността се определя като съотношение между вложената за процеса ел. енергия и получената полезна топлина, като резултатът е: вложена 1 част електричество = 3 - 4 части полезна топлина или студ. Това определя много ниски разходи за отопление и битова гореща вода.

В сравнение с най-използваните енергоизточници и техните цени към момента, цената на топлоенергията от термопомпена инсталация е с около 40% по-евтина от тази на газ и с около 75% по-евтина от тази на ток." С интегрирането на интелигентни термостати за управление на радиаторни и конвекторни тела или подова инсталация се постига желан комфорт и енергоефективност.

Основни характеристики:
 - Високоефективна технология
 - Спестява между около 75% електроенергия
 - Приложима за съществуващи и нови сгради
 - Щади природата с ниски емисии на CO2
 - Работи при ниски температури до -20OC

Преимущества:
 - Централизирано управление и през Интернет
 - Отдалечена диагностика и сервиз
 - Детайлна визуализация, интерактивен софтуер
 - Ниски разходи за поддръжка
 - Атрактивна цена
 - Компоненти на световно утвърдени марки

Цялостно решение

Ние предлагаме на своите клиенти консултиране, проучване, проектиране, доставка и монтаж на различни видове системи за отопление, охлаждане, цялостна климатизация, оползотворяване на отпадни топлина и студ. Гарантираме прецизност, контрол и най-високо ниво на енергийна ефективност. Основни компоненти са на водещи производители в световен мащаб: LG, HITACHI, SANYO, GLOBALDATA LTD, WILO, ECOFLAM.

Високата ефективност се постига с прецизно микропроцесорно управление на компресора и периферията в системата. Следят се всички необходими параметри и според тях и желаните настройки термопомпената система достига максимална ефективност.

Топология на системата:
 - Външен агрегат
 - Вътрешен хидромодул
 - Разводка за серпентина /с фреон/ на водосъдържател за топла вода
 - Стандартно управление на соларен модул за топла вода
 Соларен модул  Соларен модул


 Page: 1