Управление на хотели

Download Presentation

(right click to save)

Непрекъснатото и динамично развитие на туризма, налага нужда от използването на многофункционални и гъвкави системи за управление на хотелиерската дейност. Глоубъл Дейта ООД предлага собствени иновативни системи за хотелски мениджмънт, които са изцяло насочени към повишаване нивото на обслужване и рационалното и ефективно функциониране на туристически обекти.

Системите включват няколко основни направления:
Мониторинг и управление на климатизацията в хотела
Ние предлагаме зонално управление климатичните условия в хотела – температура, влажност, качество на въздуха, вентилация идр. Активните модули, термостати и слейв контролери, които следят тези показатели и управляват телата на климатичната система – конвектори, радиатори, вентилатори, рекуператори и др., се управляват централно от мощна софтуерна платформа, в която се отразяват и ръчните настройки в зоните чрез обратна връзка. Могат да бъдат настроени и сценарии за автоматичното действие на системата в различни режими – например „икономичен”, когато в зоната няма хора, „комфортен” зададена температура на комфорт, когато има посетители, изключване на климатизацията при отворен прозорец, врата и т.н, изключване на електрическата мрежа и поддържане на климатичен комфорт, когато посетител излезе от стаята или апартамента и мн други по желание на клиента.
Предлагаме мониторинг и управление на основни параметри на централното оборудване за климатизация – термопомпи и чилъри.
Използваме GD08AC, GD09ACEM, GD09AM, GD20IWM, GDTER1, GDASAL2 като основен хардуерен гръбнак на системата.
Контрол на достъп до хотелски стаи, фитнес, басейни, сауни, зали, паркинги, работни станции и др.
Постигането на това решение се базира на контролерът GD08AC, който е проектиран и изработен изцяло от екипа на Глоубъл Дейта ООД, както и използването на различни четци на RFID карти, според конкретните изисквания.
Дава възможност за постоянен контрол в реално време на заетостта на помещенията, справки за посещенията и регулиране времето за престой в определени зони, както от клиентите, така и от обслужващия персонал.
Мониторинг и управление на потреблението.
Глоубъл Дейта ООД предлага цялостна система за мониторинг и управление на енергопотреблението, която включва: наблюдение на електропотребление, газопотребление, потребление на вода, както и електропроизводство/при наличие на алтернативен източник на електроенергия/; управление на отоплителни тела/радиатори, конвектори, подови системи/ и климатични инсталации; въвеждане на сценарии за функциониране на климатични уреди, ролетни щори и прегради, осветителни тела и др.
Тази система създава предпоставка за изключително висока енергийна ефективност при пълноценно функциониране на туристически обекти с малко, средно или голямо енергопотребление. Тя се базира на високо технологичния контролер GD09ACEM, който е проектиран и произведен от Глоубъл Дейта ООД, посредством използването на компоненти от най-висок клас.
Сигнално-охранителни функции.
Това решение е свързано с изграждане на система от датчици за движение и предпазване от неправомерен достъп и защита. Изпълнява се с мастер контролери GD08AC и GD09ACEM, както и на слейв контролер GD09AM, както и допълнително оборудване ако е необходимо. Системата дава възможности за: пожароизвестяване и автоматизирано пожарогасене; постоянно видеонаблюдение/чрез интегриране на IP камери в зоните на наблюдение/; Цялостната архитектура на системите за хотелски мениджмънт на Глоубъл Дейта ООД се изготвя съобразно изискванията и желаните функционалности на клиента. Могат да бъдат контролирани и следени от неграничен брой потребители с различни нива на достъп до функционалността през интернет, както и през мобилен телефон. Системите за управление на хотели на Глоубъл Дейта ООД, се контролират и управляват от мощна софтуерна платформа – Automation & Security center – GD2010ASC, изцяло разработена от Глоубъл Дейта ООД. Дава възможност да се генерират сметки справки и графики и да се получава широкообхватна информация за събития и данни. Системите отговарят на основните изисквания за сигурност в хотелите, съобразени с изискванията на органите на пожарната служба и аварийна безопасност, ДНСК , полицията и туроператорите.


 Page: 1